Om mig

Christopher Sahlström

om_migJag heter Christopher Sahlström och är Professionell golfspelare och medlem i PGA.
Jag är född 1993 från Sollentuna i Stockholm. Jag har spelat för Arlandastad Golf sedan min start av golf. Jag började spela när jag var 10 år gammal efter att min pappa tog ut mig på golfbanan och ville ha sällskap.
Jag studerade Sam ekonomi på golfgymnasiet Upplands-Bro i Kungsängen. Efter de tre åren flyttade jag söder ut till Halmstad för att gå Scandinavian School of Golf men var endast där i 4 månader då jag inte kände att det var just den rätta vägen för mig. Jag var beredd på mer golf och mindre plugg. Jag är nöjd över valet då jag endast golfar nu till heltid.

Jag har några segrar i bagaget, bl.a. Nordea Tour kval seger på Ljunghusens Golf, sedan vinst i SPM Open på Strängnäs Golf, även distriktmästare på Söderby Golf. Det är några på vägen men inte tillräckligt stora och många för att jag ska känna mig fullt nöjd. Jag vill bli bland de bästa i världen och spela på Europatouren och PGA Touren. Sedan att representera Europa i Ryder Cup har varit ett mål sedan första gången jag såg det på tv.

Jag var över i England under hösten 2014 och testade att kvala in till Europatouren på Frilford Health Golf. Det gick inte hela vägen den gången, men jag kommer självklart kvala detta år igen och fortsätta tills jag klarar det.

Förra året la jag ned 1861 timmar på träning samt spel och 4344 golfhål spelade. Någon som förstår att jag är en träningsnarkoman?

Min bästa score någonsin är 60 (-11) på Arlandastad Nya bana.