Olika tourer på olika ställen

Säsongen har fortsatt hålla i sig i fin form. Jag har spelat en hel del tävlingar och är nöjd med resultaten. De två europatourtävlingarna var bland de absolut häftigaste jag varit med om. Att få ställa sig mellan Earnie Els och Lee Westwood på rangen kändes som en sak jag gärna gör fler gånger.

Öppningsvarvet var väldigt godkänt med 70(-2) och ändå kände att det kunde förbättras. Tyvärr gick varken puttarna eller slagen dit dem skulle under runda två så att jag missade cutten med 2 slag.

En ny chans på Scaninavian Invitation på Hills Golf Club veckan efter. Otroligt häftig tävling och bra arrangerad tävling med stora läktare och många bra spelare.

Hade en tuff lottning och fick spela i regn och vind båda dagarna medan halva startfältet fick det betydligt enklare. Spelet var dåligt oavsett, hade 73(+3) och 70(PAR) men missade med tre slag för att få spela till helgen.

Jag blev ännu mera taggad på att träna hårt för att få spela mera sådana tävlingar. Det är motiverande med den atmosfären som finns på de stora tävlingar.

Förra veckan spelade jag match SM på Österåkers Golfklubb. En tävling som spelas under hela veckan så länge man vinner matcherna.

Jag fick igång spelet och lyckades vinna de första 4 matcherna med 4/3, 5/4, 6/4, 3/2 men tyvärr förlorade semifinalen på hål 17. Jag fick nöja mig med en tredje plats och gratulerar Oliver Gillberg för guldet.

Denna vecka har jag varit i Danmark och spelat en ProAm för EccoTour. Tävlingen spelades endast 18 hål men på den häftigaste banan jag varit på, Great Northern.

Det var en utmanande bana men byggd på ett snyggt strategiskt sätt så det blir tufft för alla olika golfare.

Med en score på 67(-5) så tog det mig till särspel och efter 9 spelade hål så kunde jag få höja prischecken.

Nästa vecka blir det bara träning och en del jobb innan nästa tävling som är på Ekerum.

Posted in Golftävling, Golfträning.